Hou Bådelaug


 

Nyheder

Sfed

Surfere tager på vandet igen

Sæsonstart 3. maj og surfevent for alle 13. maj

Vi tager en sæson mere. Sådan lyder det fra trænerne i Hou Bådelaugs Windsurfklub, der glæder sig til at tage hul på en ny sæson torsdag den 3. maj.
- Sidste år var et forsøg for at se, om vi kunne få liv i klubben, efter at det i nogle år havde været svært at få frivillige trænere til klubben. Vi blev helt overvældet af interessen, og på et tidspunkt overvejede vi at lukke for tilmelding, fordi der var flere medlemmer, end vi havde udstyr til. Men det er jo et luksusproblem at drukne i succes, siger lederen af windsurfklubben Pernille Tang Kristensen og smiler. 
I løbet af efteråret har klubben udvidet med to trænere, der har været på Dansk Sejlunions instruktørkursus. Det betyder, at der nu er fem trænere og bedre muligheder for at træne mere målretttet.
- Evalueringen fra eleverne sidste år viste, at det fungerede godt, når vi gjorde træningen lidt mere systematisk, så det arbejder vi videre med i år. Måske lidt kapsejlads og nogle udflugter også. Men der skal selvfølgelig også være plads til en afslappet surfer-stemning, hvor vi hygger os og kobler lidt af fra hverdagen sammen, siger Rasmus Blicher, der er en klubbens trænere.
SUP som nyt tiltag
Som noget nyt er surfklubben også blevet medlem af Dansk Surf & Rafting Forbund og projektet "Stoked", der arbejder for at udbrede sporten Stand Up Paddling, SUP. I den forbindelse får klubben mulighed for at låne noget udstyr denne sæson, og klubben har uddannet to SUP-instruktører.
- Det er et rigtigt godt alternativ til windsurfing på de vindstille dage. Måske kan vi også tage nogle dage, hvor vi laver SUP-træning eller nogle ture, siger Pernille Kristensen, der selv har kastet sig ud i SUP for første gang for et par uger siden.
- Det er sjovt og ikke så svært. Og så er det en hel meditativ oplevelse at stå på et board og se på vandet i ro og mag. Jeg så en ål den anden dag, dag jeg var ude, fortæller hun.  
Windsurfklubben hører under Hou Bådelaug, og har en aftale med efterskolen HMI om at dele udstyr. Til denne sæson har klubben fået tilskud fra Kvickly og Lions, og det giver endnu bedre muligheder for at få godt udstyr. Klubben er en god blanding af begyndere og erfarne surfere, unge og ældre.
Kig fobi til surfevent
Sæsonstart er torsdag den 3. maj kl. 17 ved klubbens containere ved havnen. Træning foregår ved molen vest for lystbådehavnen i Hou, og derefter er det træning hver torsdag i sæsonen. 
HB Windsurfing holder en surf-event den 13. maj kl. 10-14. Her kan man møde klubbens elever og instruktører og få en introduktion til windsurfing og SUP - samt en tur på vandet og en pølse på grillen. Det er både for nuværende og nye medlemmer. Det koster 150 kr., hvis man ikke er medlem, men de 100 kr. refunderes, hvis man melder sig ind efterfølgende. Tilmelding via klubbens facebook.
- Sidste år var vores surf-event et tilløbsstykke og en rigtig hyggelig dag. Det er en god måde at komme i gang med windsurfin og blive en del af klubben. Og det gælder om at holde sig til, for hvis der kommer mange nye medlemmer til klubben, kan det sagtens være, at vi bliver nødt til at lukke for tilmelding midt i sæsonen, siger Pernille Kristensen.