Hou Bådelaug


 

 

Der er plads til alle - nybegynderne og de garvede kapsejlere

Kapsejlads i regi af Hou Bådelaug har fået en opblomstring i de senere år. Antallet af deltagende både har været stigende, og der møder mellem 20 og 30 besætninger til start hver onsdag aften fra kl. 18. 

Kapsejlads handler ikke kun om regler og spilersejlads. Kapsejlads handler også om at komme ud at sejle sammen med nogle andre og få prøvet sig selv og sin båd af på det niveau, man befinder sig på. Og det handler også om at få en sjov oplevelse under og efter kapsejladsen.

Vores kapsejladsbaner og løbsopdeling giver både plads til nybegyndere og til de øvede, og man bestemmer selv om man vil sejle med eller uden spiler. I det spilerfri løb sejles der efter almindelige søvejsregler. Det betyder, at du som nybegynder kan melde dig til et løb, hvor der sejles efter de almindelige søvejsregler, og koncentrere dig om de grundlæggende sejlteknikker. Du kan skrifte til sejlads efter kapsejladsregler, når du er klar til det.

Vi sejler hver onsdag i sæsonen og du kan deltage i kapsejladsen som skipper med din egen båd eller som gast på en anden båd. Vi sejler med handicapregler (TA) så der er ingen begrænsninger mht. hvilke sejlbåde der kan deltage -  vi tilstræber at placere din båd i en startgruppe der er passende.

Har du lyst til at være gast i en anden båd, kan du kontakte et medlem af kapsejladsudvalget. Kontaktoplysninger er tilgængelige på denne hjemmeside. Folk uden sejlerfaring anbefales at tage en sæson på en sejlerskole først.

Onsdagssejladserne slutter med hygge i klubhuset, hvor der kan købes mad og drikke, og hvor aftenens sejlads diskuteres ivrigt. Du er altid velkommen til at kigge forbi.

Kapsejlads gør dig til en bedre sejler

Som kapsejler får du en rigtig god mulighed for at lære at trimme din båd og optimere din sejlads. Selvom du er nybegynder på kapsejladsbanen, vil du med tiden lære at vælge den rigtige sejlføring og trimme båden under de forskellige vejrforhold. De erfaringer, du gør dig på kapsejladsbanerne, vil derfor komme dig til nytte, når du skal på sejlerferie eller på weekendtur med familie eller venner.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at komme til vores introduktionsaften eller tage kontakt til kapsejladsudvalget.